در بین سه شرکت تولید کننده کارت گرافیک لپ تاپ یعنی AMD و intel و NVidia میتوان گفت انویدیا قوی ترین تراشه های گرافیکی را تولید میکند و همیشه در این رقابت پیشرو بوده است. در واقع این شرکت برخلاف دو رقیب خود به صورت تخصصی به تولید پردازنده های گرافیکی مشغول است. این در حالی است که اینتل و AMD در زمینه تراشه های سیلیکونی و پردازنده های مرکزی (CPU) نیز فعالیت دارند. در بین این سه شرکت در زمینه تولید کارت گرافیک، اینتل تازه وارد به حساب می آید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- کارت گرافیک لپ تاپ
- کارت گرافیک بهترین لپ تاپ گیمینگ
- معرفی انواع کارت گرافیک انویدیا
- کارت گرافیک سری جیفورس (GeForce)
شرکت بزرگ Nvidia در سال ۱۹۹۳ تاسیس شده است. مانند هر شرکت بزرگ دیگر انویدیا (NVidia) نیز تولیدات و محصولات متنوعی برای اهداف خاص تولید میکند. از بین این محصولات کارت گرافیک آن مورد توجه ما است. در این مقاله قرار است به بررسی انواع کارت گرافیک لپ تاپ بپردازیم و از ویژگیهای آنها بگوییم. بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا در این مورد اطلاعاتی داشته باشید، پیشنهاد میکنیم که تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
کارت گرافیک لپ تاپ
کارت گرافیکهایی که در لپ تاپ استفاده میشود، بلحاظ اسمی تفاوتی با کارت گرافیک هایی که در کامپوترهای رومیزی استفاده می شود ندارد; اما از لحاظ مشخصات فنی، بازدهی کاملا متفاوت از هم هستند.
بطور مثال کارت گرافیک RTX 3050 که در لپ تاپها استفاده میشود عموما ۴ گیگ هستند در صورتی که کارتگرافیکهای دسکتاپ(Desktop) 8 گیگابایت هستند و از لحاظ قیمتی هم بخوایم حساب کنیم کارت گرافیک های دسکتاب بخصوص در این روزها قیمت بالایی دارند.
رده بندی کارت گرافیک های لپ تاپ
کارت های گرافیکی که در لپ تاپ تا به امروز عرضه شده است از ضعیف به قوی، به ترتیب زیر است:
- کارت گرافیک های آنبرد یا اشتراکی (اینتل iris): که در واقع از CPU تغزیه میشوند و چیزی تحت عنوان کارت گرافیک مجزا در این لپ تاپ ها وجود ندارد.
- کارت گرافیک های سری MX: که این کارت گرافیکها ۲ گیگ هستند و بحاظ بازدهی در جایگاه دوم قرار می گیرند.
- کارت گرافیکهای سری GTX: این کارت گرافیک ها از ۴ گیگ شروع می شوند و از لحاظ بازدهی رتبه سوم را دارند.
- کارت گرافیکهای سری RTX 30: که از مدل ۳۰۵۰ شروع میشود تا مدل ۳۰۹۰ که مدلهای مختلفی از این کارت گرافیک در لپ تاپ های حال حاضر بازار ایران عرضه شده است.
- کارت گرافیک های سری RTX 40: که در حال حاضر لپ تاپی که به این کارت گرافیک ها مجهز باشد بصورت رسمی عرضه نشده است.
کارت گرافیک بهترین لپ تاپ گیمینگ
بهترین لپ تاپ گیمینگ باید بهترین کارت گرافیک دنیا را داشته باشد؛ لپ تاپهای گیمینگ برای اجرای بازیها و هر آنچه که روی نمایشگر میبینید از کارت گرافیک انویدیا یا AMD قدرت میگیرند. آشنایی با انواع کارت گرافیک در انتخاب بهترین لپ تاپ گیمینگ اهمیت زیادی دارد. در مقاله بهترین لپ تاپ گیمینگ میتوانید با دیگر نکات با اهمیت در انتخاب بهترین لپ تاپ گیمینگ آشنا شوید.
معرفی انواع کارت گرافیک انویدیا
کارت گرافیکهای انویدیا (NVidia) در ۴ سری تولید میشوند؛ که هر کدام از این ۴ سری برای مصارف خاص با توان های خاصی تولید شدهاند . این ۴ سری عبارتند از :
- وسری جیفورس (GeForce) : این سری از کارت گرافیکها مناسب برای بازی و کاربری عمومی و کارهای گرافیکی هستند. معمولا از کارت گرافیک جی فورس در لپ تاپ ها و کامپیوتر های رومیزی خانگی بیشت استفاده می شود.
- سری کوآدرو (Quadro) : این سری از کارت گرافیک ها مناسب برای پردازش های بسیار سنگین گرافیکی هستند و توان بالایی در انجام این کار را دارند.
- سری تسلا (Tesla) : از کارت گرافیکهای سری تسلا برای سرور ها استفاده میشود.
- سری تگرا (Tegra) : آخرین سری کارت گرافیکهای انویدیا که تگرا هستند، مناسب برای تبلت و تلفن های همراه میباشند.
کارت گرافیک سری جیفورس (GeForce)
جیفورس (GeForce) نام یکی از مجموعه چیپ های گرافیکی انویدیا (NVidia) میباشد که از سال ۱۹۹۹ تولید آن آغاز شد و جایگزین کارت های گرافیک RIVA TNT 2 شد. جیفورس (GeForce) مخفف Geometry Force به معنی قدرت علم هندسه است.
اولین کارت گرافیک این سری GeForce 256 نام داشت که در اکتبر همان سال ۱۹۹۹ تولید شد. از آن سال تا کنون ۱۷ نسل از این محصول تولید و روانه بازار شده است. طی این سالها معماری، تکنولوژی و نامگذاری های آنها تغییراتی بنیادی داشته است. در حال حاضر جیفورس (GeForce) در سه دسته بندی RTX – GTX – MX تولید میشود.
کارت گرافیک های سری RTX جزو قویترین و سریعترین نوع سری جی فورس است. این تراشه های گرافیکی بیشتر در لپ تاپ های گیمینگ گران قیمت و یا لپ تاپ های تخصصی برای کاربری های گرافیک محور استفاده میشود.
کارت گرافیک های سری GTX تراشه های گرافیکی هستند که تقریبا معماری شبیه RTX دارند ولی هسته های تخصصی موجود در RTX را ندارند . این تراشه ها در لپ تاپ های میان رده و یا بالا رده استفاده میشود.
کارت گرافیک های سری MX از نوع تراشه های پایین رده محسوب میشود و برای کاربری های عادی و خانگی در نظر گرفته شده است . این تراشه ها در سری لپ تاپ های میان رده بکار گرفته میشود.
کارت گرافیک MX
این سری از کارت گرافیک جیفورس (GeForce) با هدف بکارگیری در لپ تاپ و دستگاه های قابل حمل طراحی و تولید شده است. انویدیا(NVidia) در سال ۲۰۰۰ همزمان با سری دوم جیفورس (GeForce 2) خط تولید GPUهای لپ تاپی خود را با نام تجاری GeForce Go راه اندازی کرد.
هدف انویدیا (NVidia) از راه اندازی این خط تولید، ساخت GPUهای لپ تاپی بود که بتواند بیشترین ویژگی مشترک را با GPU های دسکتاپی را داشته باشد. این روال تا سال ۲۰۰۶ و همزمان با ارائه GeForce 8 ادامه داشت. در این سال انویدیا (NVidia) تصمیم گرفت خط تولید GeForce GO را با خط تولید اصلی GeForce ادغام کند. در ۲۰۰۶ تولیدات این دو محصول هم نام شدن و پسوند M به آخر سری لپ تاپی اضافه شد. این سیستم نامگذاری تا سال ۲۰۱۶ همزمان با تولید سری GeForce 10 ادامه داشت. در این سال بود که انویدیا(NVidia) تصمیم گرفت پسوند M را از نام GPUهای لپ تاپی خود حذف کند. علت اصلی این کار این بود که در این سال معماری GPU های انودیا به معماری پاسکال تغییر پیدا کرد بود. با این تغییر معماری، GPU های لپ تاپی نیز به اندازه GPUهای دسکتاپی قدرتمند شدند. رفته رفته با تغییر معماری و تولید محصولات جدید در این سری، نوع رم این کارت گرافیک ها از GDDR5 به GDDR6 تغییر کرد.
از سال ۲۰۱۷ با عرضه کارت گرافیک لپ تاپی GeForce MX150 مجدد نامگذاری MX برای GPUهای لپ تاپی در نظر گرفته شد. MX150 بر پایه معماری پاسکال بود. در حال حاضر سری MX در مدل های زیر تولید میشوند که همگی دارای ۲ گیگ حافظه گرافیکی هستند (بجز MX150 که قبلا با ۴ گیگ حافظه هم تولید شده بود)
MX110, MX130, MX150, MX230, MX250, MX330, MX350, MX450
نمونه لپ تاپ با کارت گرافیک سری MX:
۱- لپ تاپ ایسوس R465EP: لپ تاپ R565EP از سری ویوبوک بوده و دارای ۲ گیگابایت گرافیک مدل MX330، پردازنده مرکزی Core i5 1135G7 از نسل ۱۱ و رم 8 گیگابایت است. این لپ تاپ یک لپ تاپ با قیمت به صرفه و مناسب برای امور دانشجویی است
۲-لپ تاپ ایسوس K513EQ: لپ تاپ K513EQ جز دسته بندی لپ تاپ ایسوس ویوبوک است که دارای ۲ گیگابایت گرافیک مدل MX350، پردازنده مرکزی Core i7 1165G7 از نسل ۱۱ بوده و دارای رم ۸ گیگابایت است. این لپ تاپ هم جز لپ تاپ هایقیمت مناسب برای دانشجویان است.
۳-لپ تاپ لنوو مدل IP3: لپ تاپ IP3 جز دسته بندی لپ تاپ لنوو Ideapad است. این لپ تاپ دارای ۲ گیگابایت گرافیک مدل MX350 بوده و سی پی یو به کار رفته در آن Core i5 1135G7 از نسل ۱۱ است. ظرفیت رم آن ۸ گیگابایت است و جز لپ تاپ های قیمت مناسب طبقه بندی میشود.
۴-لپ تاپ ایسر A315: لپ تاپ ایسر A315 دارای ۲ گیگابایت گرافیک مدل MX330 و پردازنده مرکزی Core i5 1035G1 از نسل ۱۰ است. این لپ تاپ نیز مانند سایر لپ تاپ ها از لپ تاپ های قیمت مناسب بوده و جز لپ تاپ دانشجویی طبقه بندی میشود.
کارت گرافیک GTX
GTX مخفف Giga Texel Shader eXtreme است. این محصول در دو کلاس لپ تاپی و دسکتاپی ارائه می شود. سری GTX در سال ۲۰۰۸ با سری GeForce 200 پا به عرصه میدان گذاشت. اولین نوع این GPUها با نام GTX 260 به بازار معرفی شد. در سری GeForce 200 و GeForce 300 معماری این GPUها از نوع Tesla بود و در دو نسل بعد آن یعنی GeForce 400 و GeForce 500 (که در سال ۲۰۱۰ تولید شدند) معماری آنها به Fermi تغییر پیدا کرد. از سال ۲۰۱۶ تا سال ۲۰۱۹ کارت گرافیک های GTX برپایه معماری پاسکال تولید شدند.
یک سال پس معرفی GeForce 20 یعنی سری RTX در سال ۲۰۱۸، معماری این سری نیز مانند RTX از پاسکال به تورینگ تغییر پیدا کرد. تورینگ نوعی از معماری چیپ های انودیا هست که بر روی تکنولوژی رهگیری پرتوهای نوری تمرکز دارد. انویدیا (NVidia) ادعا میکند که معماری تورینگ تا ۶ برابر سریعتر از معماری قدیمی پاسکال است.
درست است که معماری GTX و RTX هر دو از نوع تورینگ هستند ولی برای اینکه این سری برای گیمرها مقرون به صرفه باشد هسته های RT و Tensor از آن حذف شده است. در GTX رهگیری پرتوهای نوری نرم افزاری انجام میشود. هم اکنون کارت های گرافیک GTX با دو حافظه گرافیکی ۴ گیگابایتی و ۶ گیگابایتی تولید می شوند. آخرین سری GPU های GTX از سری ۱۶ GeForce هستند که مدل های موجود در بازار شامل GTX 1650, GTX 1650 Ti, GTX 1660, GTX 1660 Ti می باشند.
تعدادی از لپ تاپ های دارای کارت گرافیک سری GTX:
۱-لپ تاپ لنوو Gaming 3: لپ تاپ Gaming 3 دارای ۴ گیگابایت گرافیک ۱۶۵۰ GTX است. سی پی یو این لپ تاپ در دسته بندی لپ تاپ Core i7 نسل ۱۱ سری H است و ۱۶ گیگ ظرفیت رم دارد. این لپ تاپ یکی از ارزانترین لپ تاپ گیمینگ در بازار است.
۲-لپ تاپ ایسوس K571LI: لپ تاپ ایسوس K517LI متشکل از ۴ گیگابایت گرافیک ۱۶۵۰ GTX است و سی پی یو به کار رفته در آن Core i7 10870H نسل ۱۰ سری H است.ظرفیت رم ان ۸ گیگابایت است و یک لپ تاپ میان رده با قدرت مناسب است.
۳-لپ تاپ ایسوس K3500PH: لپ تاپ K3500PH یک لپ تاپ با ۴ گیگ گرافیک GTX 1650 بوده که پردازنده مرکزی آن در دسته بندی لپ تاپ Core i5 از نسل ۱۱ سری H است. ظرفیت رم این لپ تاپ ۸ گیگ است و در دسته بندی لپ تاپ گیمینگ طبقه بندی میشود.
کارت گرافیک RTX
RTX کوتاه شده عبارت Ray Tracing Texel eXtreme است. RTX برای اولین بار در سال ۲۰۱۸ با یک معماری جدید تورینگ معرفی شد. Turing نوعی از تراشه های شرکت NVidia میباشد که در آن تکنولوژی رهگیری پرتوهای نوری(Ray Tracing) به صورت Real Time (بیدرنگ) انجام میگیرد. Ray Tracing تاکنون بهترین تکنیک گرافیکی برای ایجاد جلوه های تصویری واقعی در بازیهای امروزه بوده است. بطور خلاصه کارت های RTX به صورت خاص به منظور پشتیبانی از فناوری رهگیری پرتو (Ray Tracing) معرفی شدند. برخی از انواع لپ تاپ گیمینگ لنوو کارت گرافیک انویدیا RTX را در اختیار شما قرار میدهند تا به راحتی بتوانید از بازیهای روز دنیا لذت ببرید.
تا اوایل سال ۲۰۲۱ معماری کارت گرافیک سری GTX و RTX یکسان بودند. اما اوایل سال ۲۰۲۱ با معرفی نسل جدید سری RTX شاهد آن بودیم که معماری آن به Ampere تغییر پیدا کرد. در نسل جدید RTX ها نام کد این چیپ های گرافیکی با عدد ۳ شروع میشوند و در نسل قبل با عدد ۲ شروع میشدند.
GPUهای RTX دارای ۴ – ۶ – ۸ – ۱۰ – ۱۲ – ۲۴ گیگابایت حافظه گرافیکی هستند.
تا کنون دو سری از این کارت های گرافیک تولید و عرضه شده اند.
سری اول: RTX 2060, RTX 2070, RTX 2080 . البته باید اشاره کرد به زودی مدل RTX 2050 روانه بازار خواهد شد که جایگزینی است برای GTX1650 .
سری دوم: RTX 3050, RTX 3060, RTX 3070, RTX 3080, RTX 3090 که در بین این سریها لپ تاپ با کارت گرافیک RTX 3050 و RTX 3060 در بازار بسیار محبوب هستند.
سری سوم: کارت گرافیکهای RTX 4090، RTX 4080، RTX 4070 Ti، RTX 4070، RTX 4060 و RTX 4050 در این گروه قرار دارند. شما میتوانید یکی از لپ تاپهای نسل ۱۳ را با کارت گرافیک سری ۴۰ خریداری کنید.
انواع کارت گرافیک های RTX سری ۳۰
- کارت گرافیک ۳۰۵۰
- کارت گرافیک ۳۰۵۰ti
- کارت گرافیک ۳۰۶۰
- کارت گرافیک ۳۰۷۰
- کارت گرافیک ۳۰۷۰ti
- کارت گرافیک ۳۰۸۰
- کارت گرافیک ۳۰۸۰ti
- کارت گرافیک ۳۰۹۰
انواع کارت گرافیک های RTX سری ۴۰
- کارت گرافیک ۴۰۵۰
- کارت گرافیک ۴۰۶۰
- کارت گرافیک ۴۰۷۰
- کارت گرافیک ۴۰۷۰Ti
- کارت گرافیک ۴۰۸۰
- کارت گرافیک ۴۰۹۰
نمودار مقایسه کارت گرافیک ۳۰۵۰ با ۳۰۵۰ti شصت واتی
برخی از مدل ها نیز دارای مدل های Ti یا Super یا Max هستند.
کارت های گرافیک RTX سه نوع هسته با عملکردهای متفاوت و خاص دارند. با نام های Tensor , CUDA , RT
کارت گرافیک RTX 4000، هیولای مرحله آخر
خاندان پادشاهان را میشناسید؟ در این بخش از مقاله با کارت گرافیکهای سری RTX 4000 آشنا میشویم؛ هر کارت گرافیک که در این خانواده وجود دارد یک قهرمان است. برادر بزرگ خانواده RTX 4000، کارت گرافیک RTX 4090 است که بی رقیب در جایگاه اول قرار گرفته. شما میتوانید مقاله بررسی کارت گرافیک RTX 4090 را در آی تی هوم بخوانید.
قویتر از قویترین کارت گرافیک تاریخ
نفر دوم خانواده کارت گرافیک RTX 4080 نام دارد، شما میتوانید بررسی تخصصی کارت گرافیک RTX 4080 را در آی تی هوم بخوانید. کارت گرافیکهای گران قیمت و پر قدرت که هیچ کدام از کارت گرافیکهای AMD به گرد پای آنها نمیرسند. پردازنده تمام کارت گرافیکهای سری RTX 4000 با فناوری ۴ نانومتری ساخته شده است. در این تراشه انویدیا ۴۵.۹ میلیارد ترانزیستور وجود دارد. کلاک این کارت گرافیک برای انجام کارهای سخت تا ۲۵۰۵ مگاهرتز بالا میرود.
کمبود تراشه همچنان در بازار وجود دارد و برای رسیدن کارت گرافیکهای سری ۴۰۰۰ به بازار باید کمی صبر کنیم. بعد از رسیدن اولین کارت گرافیک RTX 4000 به بازار چند ماه دیگر زمان نیاز داریم تا این تراشه در بدنه لپ تاپ قرار گرفته و به بازار عرضه شود.
هسته CUDA در کارت گرافیک RTX چیست؟
به هسته های پردازشی اصلی چیپ گرافیک گفته میشود این هسته ها قابلیت پردازش موازی و قابل برنامه ریزی توسط برنامه نویسان است.
هسته RT چیست ؟
RT نام هسته هایی هستند که در معماری Turing بکار رفته است. این هسته های اختصاصی، وظیفه انجام محاسبات رهگیری پرتوهای نور در محیط سه بعدی، بصورت Real Time ( بیدرنگ) و سخت افزاری را بعهده دارند.
هسته Tensor چیست ؟
این هسته ها برای Deep Learning(یادگیری عمیق) طراحی شده است و عملیات ضرب ماتریس و پردازش های شناور ممیزی را با روشی بسیار کارآمد پردازش میکند. بطور کلی، هستههای Tensor برای سرعت بخشیدن به تواناییهای یادگیری سیستم هوش مصنوعی طراحی شده است.
در دو تصویر زیر میتوانید تاثیر RTX را بر روی تصاویر مشاهده کنید و تاثیر واقع گرایانه آن را بر روی شیشه کاملا مشهود است.
RTX OFF
RTX ON
تعدادی از لپ تاپ های دارای کارت گرافیک RTX سری ۳۰:
۱- لپ تاپ ایسوس FX506HC: لپ تاپ FX506HC دارای کارت گرافیک RTX3050 با ۴ گیگ گرافیک است. پردازنده به کار رفته در این لپ تاپ Core i7 11800H است و یک پردازنده قدرتمند به حساب میآید. این لپ تاپ یک لپ تاپ گیمینگ ایسوس پرطرفدار در حوزه فعالبت های گرافیکی و بازی است.
۲- لپ تاپ ایسوس N7600PC: لپ تاپ ایسوس N7600PC دارای ۴ گیگابایت گرافیک RTX3050 و سی پی یو موجود در آن Core i711370H از نسل ۱۱ سری H است. از این لپ تاپ میتوان برای فعالیت های گرافیکی، بازی، رندرینگ و مواردی از این قبیل استفاده کرد.
۳- لپ تاپ لنوو Gaming 3: لپ تاپ لنوو Gaming 3 دارای ۴ گیگ گرافیک RTX 3050 بوده و پردازنده مرکزی آن Ryzen 75800H از سری H است. این لپ تاپ دارای ۸ گیگ رم است و برای بازی و فعالیت های سنگین مناسب است.
۴- لپ تاپ ایسوس H7600HM: این لپ تاپ در دسته بندی لپ تاپ طراحی و رندرینگ قرار دارد و بسیار حرفه ای و قدرمند است. این لپ تاپ دارای ۶ گیگ گرافیک RTX3060 است و پردازنده آن نیز Core i7 11800H از نسل ۱۱ سری H است. حافظه رم این ۳۲ گیگ است و یک ظرفیت مناسب را به کاربران ارائه میکند.
تعدادی از لپ تاپ های دارای کارت گرافیک RTX سری ۴۰:
در فرورودین ماه ۱۴۰۲ که این مقاله را میخوانید، تنها چند لپ تاپ محدود با کارت گرافیک RTX سری ۴۰ وارد کشور شده است. اکثر لپ تاپهای وارد شده با کارت گرافیک RTX سری ۴۰ از پردازنده نسل ۱۳ استفاده میکنند. لپ تاپهای نسل ۱۳ با کارت گرافیکهای جدید انویدیا RTX 40 غیرممکن را به ممکن تبدیل میکنند.
شرکت ایسوس با معرفی لپ تاپ ROG Strix G16 G614JI با قدرت تمام وارد لپ تاپهای نسل ۱۳ شد. این لپ تاپ از پردازنده اینتل Core i9 13980HX در کنار کارت گرافیک RTX 4070 قدرت میگیرد. آیا کاری وجود دارد که این لپ تاپ نتواند برای شما انجام دهد؟
لنوو هرگز از رقابت عقب نمیماند، این شرکت با معرفی لپ تاپ Legion 7 Pro با پردازنده اینتل Core i9 نسل ۱۳ در کنار کارت گرافیک RTX 4080 تمام تولیدکنندگان لپ تاپ را به چالش میکشد. کارت گرافیک این لپ تاپ ۱۲ گیگابایت حافظه رم اختصاصی داشته که آن را به قویترین لپ تاپ موجود در بازار ایران تبدیل کرده است.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیم به صورت کوتاه به بررسی تاریخچه کارت گرافیک GeForce بپردازیم و انواع کارت گرافیک لپ تاپ را که هم اکنون در بازار موجود هستند را معرفی کنیم. در پایان باید خاطر نشان کرد که برای اجرای بسیاری از نرم افزارها و انجام امور مختلف نیاز به داشتن کارت گرافیک های رده بالا نیست. اگر در تصمیم گیری های خود نیاز به مشاوره دارید، میتوانید از مشاوران آی تی هوم (ithome) بصورت رایگان مشاوره بگیرید. یا میتوانید مقاله راهنمای خرید لپ تاپ را مطالعه نمایید
۲۰ دیدگاه
سایت خیلی خوبی دارید
امیدوارم موفق باشید
سلام و وقت بخیر خدمت شما دوست عزیز
باعث افتخار هست که تونستیم رضایت شما رو جلب کنیم.
سلام وققتون بخیر واقعا دستتون درد نکنه که این قدر جامع و دقیق توضیح دادین عالی تر از این نمیشد توضیح داد خسته نباشیددد و کلی استفاده کردم.ممنونم
سلام و درود امیر عزیز
ممنون از کامنت پر از لطف و زیباتون. خیلی خوشحالیم که تونستیم مفید واقع بشیم
سلام، توضیحات بسیار خوبی ارائه کردید ، ممنون از مقاله خوبتان بسیار مفید و ارزشمند بود
سلام و سپاس دوست عزیز
خوشحالیم که براتون مفید بوده
خیلی مفید بود مخصوصا آشنایی با هسته های متفاوت با عملکرد جدید که نتایج بصری رو ب واقعیت نزدیک تر کردن. اما باتوجه به شهرت quadro در لپ تاپ های موجود ( ورک استیشن ها)، لطف میکنید اشاره ای هم کنید به تفاوت های ساختاری و عملکردی سری quadro vs rtx ؟
سلام و درود دوست عزیز
خیلی خوشحالیم که این مقاله رو خوندین و براتون مفید بوده . درخواست شما به بخش تولید محتوا منعکس شد .
ممنونم از اطلاعات خوبتون،عالی هستین،آرزوی سلامتی براتون دارم🌹
سلام و درود جلال عزیز
ممنون از اینکه نظرتون رو با ما درمیان گذاشتین و خوشحالیم که رضایت داشتین
سلام گرافیک لبتاب من انویدیا جیفورس ۸۴۰M می خواستم ببینم بازی که گرافیک GEFORCE GTX 460 رو خوب اجرا میکنه؟؟
سلام و درود دوست عزیز
۴۶۰ از ۸۴۰ قویتره با وجود اینکه قدیمی تر هست و رم کمتری داره . ولی احتمال خیلی زیاد بشه باهاش اون بازی ها رو انجام داد ولی بازیهای جدید رو قطعا اجرا نمیکنه
خیلی بین گرافیک های TI و معمولی فرق هست ؟
سلام درود رضا عزیز
نسخه های Ti ی مقدار نسبت به نسخه های معمولی قدرت پردازش بالاتری دارن . چون تو سری Ti تعداد هسته های پردازش تصویر بیشتر از نسخه معمولی میشه و شاید المان هایی مثل فرکانس یا TGP هم فرق بکنه
هسته های CUDA فقط توی گرافیک های RTX هست؟؟؟
سلام و درود محمد عزیز
هسته های کودا در همه کارت گرافیک های موجود در بازار وجود دارد
NVIDIA GTX 460
یا NVIDIA GEFORSE MX350
کدوم قوی تره؟
درود به شما دوست عزیز
قطعا MX350 قویتره . بخاطر نوع معماریش ، تعداد هسته های کودا ، فرکانس پردازش ، TDP ووو از GTX450 قویتر هست.
سلام
عالی بود .
چطور میشه فهمید GPU دارای هسته TENSOR هستش؟
و اگر بخواید یه لپ تاپ مناسب برای برنامه نویسی DEEP LEARNING معرفی کنید چه پیشنهادی میدید؟
بازم تشکر بابت اطلاعات خوبتون.
درود امین عزیز
از محصولات شرکت انویدیا سری RTX دارای هسته های تنسور هستند .
برای یک برنامه نویسی در حوزه هوش مصنوعی و یادگیری عمیق باید بیشتر به Ram و CPU توجه فرمایید. برای دریافت محصولات مناسب این رشته و متناسب با بودجه خودتون با مشاوران تماس بگیرید .
شماره تماس :۵۸۴۲۶